Home / Descopera Turcia / Top 10 Cele mai frumoase destinatii din Turcia

Top 10 Cele mai frumoase destinatii din Turcia

Va prezentam mai jos top 10 cele mai frumoase destinatii din Turcia

(1) Istanbul

Este singurul oras din lume ce se intinde pe malurile a doua continente. Aici puteti vizita: Palatul Topkapi, Muzeul Sfanta Sofia,Moscheea Albastra.

 

(2) Goreme

Aici se află Parcul Naţional Goreme, care a intrat in patrimonial UNESCO si care gazduieste mai multe biserici in stanca din secolul al X-lea si al XI-lea.

Goreme

(3) Urgup

Urgup este un oras turistic contemporan in care se gasesc foarte multe hoteluri, biserici crestine. Baloanele cu aer cald sunt foarte populare in aceasta zona si sunt o modalitate buna de a admira peisajele de la inaltime.

Urgup

(4) Dalyan

Ruinele antice si baile de namol sunt doar doua din lucrurile care fac Dalyanul un oras special.

Dalyan

(5) Oludeniz
Oludenizul este un sat mic inconjurat de ape albastre si unul din cele mai bune locuri din lume pentru practicarea sariturii cu parapanta.

Oludeniz

(6) Marmaris

Marmaris este intesat cu restaurante de tip fast-food. Preturile in aceasta statiune sunt mici, iar castelul lui Suleyman Magnificul este principala atractie turistica.

Marmaris

(7) Uchisar

Citadela de piatra din Uchisar este o constructie care atrage atentia oricarui turist.

Uchisar

(8) Kalkan
Situata la poalele muntilor Taurus.

Kalkan

(9) Kas
Este un oras situat pe coasta mediteraneana a Turciei si este alegerea perfecta pentru turistii care isi doresc o vacanta lejera. Plaja Kaputas este printre cele mai iubite plaje din Turcia.

Kas

(10) Icmeler

Icmeler

One comment

  1. Foarte frumoase imaginile, cu siguranță Turcia este o țară frumoasă, am vizitat Istanbul și Izmir, pline de istorie, cu un farmec aparte, amestec de orient și occident, amalgam de culturi, religii, tradiții!
    În imagine apare un oraș Urgup, e locul în care a fost filmat Emanet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *