Home / Stiri / “Putere si Glorie” un serial turcesc din 16 noiembrie la PrimaTV

“Putere si Glorie” un serial turcesc din 16 noiembrie la PrimaTV

Din 16 noiembrie, Prima TV va difuza de luni pana miercuri, de la ora 21:00, serialul turcesc „Putere si Glorie” ( aka Diriliş: Ertuğrul).

Serialul „Putere şi Glorie“ este o drama istorica , care  povesteste viata lui Ertuğrul. Aceasta poveste epica va arata cum un singur om a schimbat soarta intregii lumi. Veti fi purtati in lupta lui Ertuğrul impotriva cavalerilor templieri si a mongolilor, lupta care va duce la nasterea Imperiului Otoman.

In Turcia, serialul „Putere şi Glorie“ a debutat anul trecut in luna decembrie, productia inregistrand audiente foarte mari inca de la difuzarea primului episod. Costurile acestui serial s-au ridicat la aproximativ zece milioane de dolari si pe langa decorurile spectaculoase si costumele impresionante, producţia a fost laudata si pentru acuratetea cu care sunt relatate faptele istorice.

Actiunea serialului se desfasoara in secolul al XIII-lea, pe cand lumea era in cautarea unui nou conducator. Anatolia a fost ocupata de turci inca din anul 1071, dar acum, in anul 1225, cruciatii si mongolii isi doresc si ei o parte din acest teritoriu. Ramas fara adapost de ani de zile, tribul Kayi, condus de Suleyman Shah, si-a instalat tabara pe teritoriul Anatoliei, insa isi doreste sa migreze intr-un alt loc, unde sa duca o viata mai buna. Chiar si asa, Suleyman Shah nu vrea sa ia o decizie radicala, care ar putea avea reprercursiuni asupra tribului sau. Fiul lui cel mare, Gundogdu, si va pune la indoială decizia, in schimb, fiul cel mic, Ertuğrul va avea incredere in tatal sau si nu va dori sa se implice in problemele administrative ale acestuia. Cu toate astea, soarta tribului Kayi va fi in mainile lui Ertuğrul, iar cavalerii templieri, mongolii si capeteniile turcesti ii vor deveni cei mai cruzi dusmani. Va reusi Ertuğrul ss-si uneasca tribul impotriva inamicilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *