Home / Stiri / Pasiunile ascunse ale lui Nurgul Yesilcay (Gulseren) , actrita din serialul turcesc “Furtuna pe Bosfor”

Pasiunile ascunse ale lui Nurgul Yesilcay (Gulseren) , actrita din serialul turcesc “Furtuna pe Bosfor”

Nurgul Yesilcay, interpreta personajului Gulseren din serialul Furtuna pe Bosfor, care va fi difuzat la Kanal D incepand din 5 octombrie, in fiecare luni si marti, de la ora 20.00, este cunoscuta publicului din Romania datorita rolului Yasemin din “Dragoste si pedeapsa”.

Putini stiu insa ca frumoasa si apreciata actrita, laureata a numeroase premii de televiziune si cinema din Turcia, are un simt artistic dezvoltat.

Inzestrata cu talent pentru desen si pictura, Nurgul a castigat locul al treilea la un concurs national de profil pe cand era eleva in scoala primara. Usurinta cu care reda peisaje, chipuri si stari sufletesti in tablourile ei, precum si admiratia celor din jur au convins-o sa urmeze cursurile Facultatii de Arte. O intorsatura a destinului – s-a indragostit nebuneste de un profesor de teatru – a facut-o sa studieze Actoria la Conservatorul de Stat din cadrul Universitatii Anadolu din Eschisehir.

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Pasiunea pentru pictura a ramas constanta pana la nasterea fiului sau, Osman Nejat (acum in varsta de 10 ani). Chiar daca in prezent Nurgul picteaza mult mai rar, simtul culorii si al proportiilor se manifesta in majoritatea fotografiile pe care le realizeaza.

“Copil fiind, imi placea sa surprind pe panza peisaje dintre cele mai diverse. Tablourile mele erau pline de lumina, eu insami fiind o fiinta solara, pozitiva si optimista. Ma inspira diminetile insorite de vara, vegetatia abundenta, culorile vii ale anotimpurilor calde. Si acum, cand pun mana pe pensula – lucru care se intampla mult mai rar, ce-i drept – copilul din mine se redesteapta”, a declarat frumoasa actrita.

Nurgul este pasionata, de asemenea, de arhitectura. In desele sale calatorii, realizeaza schite rapide ale cladirilor din locurile pe care le viziteaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *