Seriale Turcesti

INTERVIU: Halit Ergenç si Bergüzar Kore – cel mai iubit cuplu de actori turci!

Unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de actori turci şi-a câştigat şi simpatia telespectatorilor români, iar acum le oferă cel mai frumos duet într-un nou serial, „Vatanim Sensin/Patria mea eşti tu!“. 

Cei doi actori au acordat un interviu pentru site-ul okmagazine.ro pe care il puteti citi mai jos.

După serialul „Muhteșem Yüzyil /Suleyman Magnificul“, telespectatorii români îl vor revedea pe Halit Ergenç într-o nouă serie istorică, „Vatanim Sensin/Patria mea eşti tu!“. Aveţi o preferinţă anume pentru filmele de epocă?
Halit Ergenç: Fiecare rol pe care îl primesc îl tratez la fel, cu aceeaşi preocupare de a-l dezvolta şi a-l aprofunda. Un rol nou este ca un copil mic pe care trebuie să îl creşti. Şi nu poţi face acest lucru decât cu iubire şi dedicare. Rolul din Suleyman a fost „copilul“ adorat de public, este adevărat, dar consider că acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu rolul din „Patria mea eşti tu“. Este o poveste extraordinară, porneşte de la un personaj real, Cevdet, un adevărat erou al Turciei.
Bergüzar Korel: Filmele de epocă recrează lumi şi perioade dispărute, ele sunt o căutare şi o reconstituire a timpului pierdut. Pentru orice actor este o provocare să se încadreze în contextul unei epoci istorice şi să se conecteze afectiv la acea epocă. Însă, indiferent că este o poveste din zilele noastre, fie de acum cinci sute de ani, implicarea şi ataşamantul meu faţă de rol este aceeaşi.

Probabil că rolul lui Suleyman va rămâne reperul întregii cariere. Credeţi că producătorii vor încerca să vă ofere de-acum încolo mai mult astfel de roluri?
E. Succesul de care s-a bucurat Suleyman a făcut ca rolul să fie considerat un reper pentru cariera mea. Desigur, după ce ai ajuns undeva în „stratosferă“, ai vrea ca măcar o dată să ţi se mai întâmple!
K. „Suleyman“ a arătat că dacă există o poveste magnifică, decoruri extraordinare, actori şi bugete pe măsură, rezultatul este ceva măreţ. De asemenea, rolurile din „1001 de nopţi“ au fost foarte iubite de public, iar acum asta se întâmplă şi cu cele din „Patria mea eşti tu“.

 

Poate depăşi „Vatanim Sensin“ popularitatea lui „Muhteșem Yüzyil“?
E. Chiar dacă „Suleyman Magnificul“ şi „Patria mea eşti tu“ sunt diferite ca temă, ca tipologii de personaje, ca perioade istorice, au ceva în comun: sunt două producţii „emoţionale“, care îl provoacă pe telespectator să fie empatic, să rezoneze cu personajele. În Turcia, serialul „Patria mea eşti tu“ are un succes uriaş, popularitatea sa este în creştere.
K. „Patria mea eşti tu“ are ca temă o poveste de dragoste extraordinară, care se întâmplă în condiţiile vitrege ale războiului, în urmă cu aproape o sută de ani. Există foarte multă iubire şi tot atâta sfâşiere şi durere în relaţia dintre Cevdet şi Azize. Este povestea a două inimi rănite. Telespectatorii se vor identifica cu trăirile lor, sunt sigură că cei doi îi vor cuceri.

citeste tot interviul pe OK Magazine!

Add comment