Seriale Turcesti

Interviu cu Erkan Petekkaya despre serialul “Furtuna pe Bosfor”

Te-ai pregătit un an pentru a interpreta acest personaj. Ce te-a determinat să accepţi acest rol?

Erkan Petekkaya: Acţiunea serialului, turbulenţele care au loc în cele doua familii, complexitatea personajului meu, dar şi a celorlalte personaje, povestea de dragoste care se înfiripă între Cihan şi Gulseren – toate acestea sunt spectaculoase şi mixate atât de convingător încât nu aveam cum să refuz un asemenea rol.

În ce a constat, mai exact, pregătirea ta?

A trebuit să dau jos zece kilograme. Am făcut în mod regulat exerciţii sub îndrumarea unui antrenor, la sala de sport. De asemenea, am urmat un regim alimentar sănătos, fără să mă înfometez. De la un anumit moment, organismul a început să se seteze pe acest stil de viaţă. De-a lungul carierei, ai trecut prin mai mult schimbări radicale de înfăţişare.

Te temi că sănătatea ta ar putea fi pusă în pericol?

Nu, nu am avut niciodată astfel de temeri. Iar actorii trebuie să fie pregătiţi pentru aceste schimbări. Dacă ar trebui să mă îngraş acum pentru un rol 30 de kilograme sau mai mult, nu aş ezita.

Povesteşte-ne, te rog, mai multe despre personajul tău, Cihan.

Mi-a plăcut personajul meu pentru că este un om complex, frământat de dileme existenţiale. Sub aparenţa de bărbat împlinit, Cihan ascunde o mare nefericire. Deşi este un om de afaceri prosper, care şi-a făcut banii în mod onest, prin propria inteligenţă, în plan personal este nefericit. Are o soţie egoistă, obsedată de dorinţa de a ieşi în evidenţă cu orice preţ. Cihan, dimpotrivă, dispreţuieşte etichetele sociale şi ipocrizia celor care se folosesc de oamenii corecţi ca să parvină. Îşi iubeşte copiii şi şi-a dedicat toată viaţa creşterii şi educării lor. În această lume obsedată de valori materiale, care a pierdut pe drum valorile morale, nu este de mirare că se va îndrăgosti de o femeie care împărtăşeşte aceleaşi principii şi credinţe ca şi el.

Cât de mult se aseamănă Erkan cu Cihan?

Sigur că pentru a empatiza cu personajul trebuie să găseşti în tine însuţi resurse pe care să le scoţi la suprafaţă şi din ele să plămădeşti personajul. Mă regăsesc în Cihan, în dragostea lui totală pentru copiii săi, în nobleţea caracterului sau.

Dintre toate rolurile pe care le-ai interpretat, care s-a potrivit cel mai mult cu personalitatea ta?

Cel mai bine mă regăsesc în Cihan, poate şi pentru că e un familist şi un tată atât de bun.

Ai un program foarte încărcat. Mai ai timp pentru familie?

Chiar dacă viaţa profesională ne stoarce de ultima picătură de energie, familia este locul în care ne reechilibrăm. În perioadele cele mai încărcate ale carierei mele, soţia mi-a fost alături, m-a înţeles.

Cum te descurci cu celebritatea?

Reacţiile oamenilor m-au bucurat întotdeauna, sunt barometrul de care am nevoie ca să fiu mai bun şi să merg mai departe. Mi-am asumat că sunt persoană publică şi că viaţa mea e „sub lupă“ uneori.

 

Sursa: Adevarul.ro

Add comment