Home / Interviuri / Citeste un superinterviu cu Erkan Petekkaya , actorul principal din serialul “Furtuna pe Bosfor”

Citeste un superinterviu cu Erkan Petekkaya , actorul principal din serialul “Furtuna pe Bosfor”

Eva.ro a realizat un interviu cu actorul principal din serialul turcesc “Furtuna pe Bosfor”,  Erkan Petekkaya , pe care il puteti citi mai jos.

În “Furtună pe Bosfor” jucaţi rolul unui tată bun în relaţia cu fiica să. Ce fel de tată sunteţi în relaţia pe care o aveţi, în viaţă reală, cu fiul dvs?

Erkan Petekkaya: Îmi place să cred că sunt un tată modern pentru fiul meu (n.red. – Canon Cem). Deşi este încă un copil, încerc să construiesc încet, discret, cărămidă cu cărămidă, un bărbat responsabil, numai prin dialog, deschidere şi prietenie. Nu cred că o autoritate paternă excesivă mai da roade în zilele noastre. Copiii de azi au deschidere la nou şi la informaţie mai mult decât avem noi, adulţii: în primul rând, pentru că ei au mai mult timp la dispoziţie, şi în al doilea, pentru că au mintea mai puţin supusă la rutină şi la convenţii.

De cele mai multe ori, eu sunt cel care află de la el care sunt trendurile în materie de muzică, ştiinţă sau tehnologie, şi nu invers.
Astfel stand lucrurile, eu şi fiul meu suntem foarte buni prieteni, iar prietenia noastră nu exclude respectarea câtorva reguli elementare – să-şi facă ordine singur în cameră, de exemplu.

Subiectul serialului este unul foarte dureros… Dincolo de o poveste de dragoste interzisă, avem de-a face cu două tinere care află că de fapt au fost schimbate la naştere, aşadar părinţii care le-au crescut nu sunt părinţii biologici. Cum aţi reacţiona dacă aţi afla că băiatul dumneavoastră nu e, de fapt, copilul dumneavoastră?

Erkan Petekkaya: Într-adevăr, subiectul este foarte dramatic, astfel de cazuri există. Nu ai cum să nu te cutremuri la gândul unei asemenea surprize, dar cred că eşti părinte, în aceeaşi măsură, pentru copilul pe care l-ai crescut, chiar dacă acel copil nu e sânge din sângele tău.

Furtuna pe Bosfor

Pentru rolul din “Furtună pe Bosfor” v-aţi supus unor schimbări drastice de dietă şi sport. Cum aţi procedat?

Erkan Petekkaya: Am urmat un regim echilibrat, fără a-mi supune corpul la o schimbare bruscă, generatoare de efecte negative. Regimul a fost pe termen lung, iar schimbările au fost benefice şi vizibile. Am urmat un regim alimentar cât se poate de corect şi sănătos, fără restricţii drastice. Am evitat grăsimile, combinaţiile periculoase, dulciurile… De asemenea, am mers în mod regulat la sală unde făceam exerciţii sub îndrumarea unui antrenor. De vestimentaţia mea din serial s-au ocupat stiliştii acestui proiect. Se pare că au făcut treabă bună, pentru că am primit multe complimente. Soţia mea este cel mai înfocat fan al meu.

Cine s-a ocupat de pregătirea meniului zilnic?

Erkan Petekkaya: La aspectul meu fizic a contribuit în mod decisiv soţia mea. A înţeles că trebuie să am o anumită disciplină alimentară şi a fost prima care s-a conformat.
A gătit “ca la carte” – cred că orice nutriţionist ar putea să o dea exemplu pentru felul în care a urmat regulile de alimentaţie sănătoasă. Soţia mea găteşte nişte supe excelente şi dacă înainte mă răsfăţa cu cele mai bune prăjituri, de data aceasta s-a comportat faţă de mine ca un poliţist care acţionează preventiv pentru liniştea comunităţii: dacă observa că mă uit cu poftă la dulciurile fiului meu, mă atenţiona sau chiar ascundea bunătăţile acelea – unele făcute chiar de ea.

Cum aţi relaţionat pe platourile de filmare cu Nurgul Yesilcay (n.red. – actriţa din rolul principal)?

Erkan Petekkaya: Dat fiind faptul că amândoi suntem părinţi atât în serial, cât şi în viaţa reală – părinţi de băieţi, chiar – am avut ca punct de pornire comun discuţia despre copiii noştri, atunci când ne-am construit personajele şi relaţia dintre ele în acţiunea serialului. Evindent, aceasta a creat o familiaritate care a rupt de la prima şedinţă de filmare barierele de comunicare dintre noi. La filmări, dincolo de faptul că Nurgul este o actriţă foarte bună, care îşi respectă profesia şi pe cei cu care lucrează, am colaborat excelent.

Care a fost primul lucru pe care l-aţi făcut după terminarea filmărilor la “Furtună pe Bosfor”?

Erkan Petekkaya: Am mers la pescuit! Dar vă rog să nu mă întrebaţi ce am prins, pentru că peştele nu prea a tras la undiţa mea! Pescuitul este un mod de relaxare pentru mine, în primul rând! Şi de data aceasta, cele câteva ore petrecute pe malul apei au fost terapia de care aveam nevoie pentru a-l lăsa un pic în urmă pe “Cihan” (personajul pe care îl interpretează în “Furtună pe Bosfor” pentru a fi, din nou, Erkan!

Sursa: Eva.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *